rijbewijs

Je bent 16 of bijna 16 jaar oud? Dan mag je binnenkort je eerste rijbewijs gaan halen: het scooterrijbewijs. Het is niet gemakkelijk, en je moet veel kennis opdoen als je voor het eerst de weg op wil. Maar met een goede voorbereiding haal jij binnen een keer je scooterrijbewijs zonder moeite!

Goed leren voor de theorie

Onderschat de theorie niet. Je gaat nu voor het eerst leren wat het betekent om deel uit te maken van het verkeer. Het is daarom zeer belangrijk dat je de tijd neemt voor je theorie. Plan dit ook ruim voor je examen, voor het geval je de theorie niet in een keer haalt. Er zijn een boel mensen die de eerste keer zakken. Maar dat ga jij natuurlijk voorkomen door goed te leren. Gebruik je theorieboeken en maak zoveel mogelijk oefenexamens. Dat is de beste manier om je voor te bereiden op je theorie examen. Dat, en goed om je heen kijken als je buiten bent. Gebruik de omgeving als toets door jezelf af te vragen wat bepaalde verkeersborden of strepen op de weg betekenen. 

scooterrijbewijs

Aan het stuur

Wanneer je voor het eerst op een scooter gaat zitten, probeer dan de rust in jezelf te bewaren. Het is helemaal geen gek idee om vooraf even te mediteren. Een goede maaltijd eten is ook aan te raden, zodat je niet op een lege maag de weg op gaat. Straks als je je rijbewijs hebt dan maakt dit alles natuurlijk niet meer uit. Voor nu is het wel belangrijk omdat je zo zenuwen kunt voorkomen. Je voorkomt bovendien dat je snel moe wordt. De eerste paar keren dat je gaat rijden kost het je een hoop energie. Nieuwe dingen leren is namelijk best lastig. Wees lief voor je lijf tijdens dit proces! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *