Je kunt aan de caferacer zien dat de stijl uit een ander tijdperk stamt. Het heeft een vintage look, die erg populair was in de jaren 50. In deze tijd waren er nog geen sportmotoren op de markt voor de motorfanaten. Er was echter wel vraag naar motoren die hoge snelheden kunnen bereiken. Motoreigenaren namen hiervoor het heft in eigen handen en gingen zelf aan de slag om een standaard motor om te bouwen tot sportmotor. De caferacer is vernoemd naar het Ace Cafe, een beroemde kroeg in Engeland waar motorliefhebbers regelmatig ontmoetten, en van cafe naar cafe raceten. Niet alle omgebouwde motoren waren automatisch een caferacer. De maatstaf was dat de motor minimaal ‘a ton up’ moest kunnen rijden, dat is boven de 160 k/m per uur. Om deze snelheid te bereiken, waren de motoren wel gestript van alle onnodige onderdelen, waar in veel gevallen het comfort eronder moest lijden.

Ken je motor

Wanneer jij de eigenaar van een caferacer bent, wil je deze natuurlijk in goede staat houden. Naast dat je de motor regelmatig moet laten checken, is het ook belangrijk zelf  in de gaten te houden of je motor nog helemaal naar wens werkt. Gashendels voor je caferacer gebruik je voortdurend tijdens het rijden. Hiermee behoud je de controle over het stuur. Investeer dus in een gashandel van goede kwaliteit. Zo heb je niet alleen een hoog rijcomfort, maar stel je ook je veiligheid voorop. Een goede bandenspanning is ook erg belangrijk. Wanneer banden te hard zijn, heb je minder grip op de weg waardoor je makkelijker uit kunt glijden. Wanneer banden te zacht zijn loop je eerder het risico op een lekke band. Dit is natuurlijk erg gevaarlijk, elk detail telt wanneer je zo kwetsbaar bent op de weg. Door bewust te blijven van de staat van jouw motor, zorg jij dat je caferacer in topconditie blijft

Onderdelen voor je caferacer

Je caferacer is helemaal naar jouw persoonlijke wens aan te passen. Met talloze verschillende onderdelen zorg jij dat je motor helemaal uniek is. Je kunt knipperlichten bij caferacerwebshop bestellen die in verschillende vormen en types te verkrijgen zijn. Je kunt bijvoorbeeld voor de oldschool hallogeen verlichting kiezen, of juist kiezen voor moderne subtiele LED verlichting, die bijvoorbeeld netjes is afgewerkt in de zijkant van de spiegels. Alle motoren van na 1997 zijn verplicht om knipperlichten te hebben. Voor de echte oudjes is het dus niet verplicht, maar wel aan te raden. Is jouw caferacer voorzien van een sportuitlaat? Let dan wel op dat je niet boven de toegestane decibelmeter komt. Je kunt een db killer bij caferacerwebshop bestellen zodat je geen boetes riskeert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *