Zie jij wel eens mensen rondrijden op een scooter zonder helm? Dan komt het doordat er geen helmplicht is dat men nog zonder helm gaat rondrijden. Maar, dit zorgt wel voor gigantische risico’s in het verkeer. En niet iedereen begrijpt even goed dat je zelf een hele onveilig situatie weet te creëren als je zonder helm door de wijk scheurt.  We leggen je graag uit waarom het zo belangrijk is om met een helm te rijden.

Veiligheid voor alles

Een helm is misschien niet zo stoer maar je hebt tegenwoordig toch echt wel hele gave helmen. Jouw veiligheid is jou toch ook alles waard? Als je een ongeluk krijgt vlieg je door de lucht zo met je hoofd op de stoep of een auto. Grote kans dat jij vervolgens met een hersenschudding, of erger, in het ziekenhuis belandt. Neem het risico niet en kies voor je eigen veiligheid. Het is zeker aan te raden om altijd een extra helm bij je te hebben voor je medepassagier. Jij wilt toch geen risico nemen met hem of haar?

Bescherm jezelf tegen harde wind

Een helm dragen tijdens het motorrijden is natuurlijk verplicht. Je maakt hoge snelheden en krijgt de ene klap na de ander door de wind en snelheid. Een helm is in die zin ook lekker zwaar en drukt goed op je nek. Maar, het zorgt er wel voor dat je die klappen van de wind goed op kan vangen.

Stoere helm kopen?

Wil je ook een keer een gave help hebben? Dan hebben we een mooi adresje waar je jouw toffe helm aan kunt schaffen. Google maar eens op “goedkope helmen kopen” dan weten we zeker dat je de perfecte webshop weet te vinden. Tijd om jezelf te beschermen en er ook nog eens stoer bij te lopen.