Een auto importeren is de laatste jaren enorm populair geworden. Daarvoor importeerden de leveranciers voordelig uit het buitenland en verkopen deze dan. Tegenwoordig doen mensen dit zelf, omdat ze doorhebben dat het zo veel voordeliger is. In deze blog bespreken wij waarom precies het importeren zo populair is.

Goedkoper

Zoals al gezegd is het voordeliger om je auto te importeren uit Duitsland. Dit komt onder ander door het grote aanbod dat zij hebben. Ook is het niet zo moeilijk om goedkoper te zijn dan Nederland. Nederland behoort namelijk tot de duurste landen als het gaat om het kopen van een auto. Daarom kijken mensen meer en meer naar het buitenland.

BPM berekenen

Door slim te zijn met het berekenen van de BPM, kun je hier fors op besparen. Je hebt maar een keer de kans om  BPM-aangifte te doen. Daarom is het belangrijk dat je deze goed berekent. Je kunt namelijk ook net zo snel een boete krijgen als deze verkeerd is.

Groter aanbod

Een van de redenen dat auto’s in Duitsland goedkoper zijn, is het grotere aanbod. Niet alleen de lagere prijs trekt mensen aan, maar ook het grote aanbod. De kans dat je je droomauto vindt, is groter in Duitsland.

BTW

Als je een gebruikt auto uit een ander Europees land importeert, zal je nooit BTW moeten betalen. De BTW moet natuurlijk al voldaan zijn in het land van herkomst. Hier kun je dus ook nog besparen als je erop let. Let op, heeft het auto minder dan 6000Km gereden of is jonger dan 6 maanden, zul je wel de BTW in Nederland moeten betalen.

Wil je meer over het importeren uit Duitsland weten? Lees meer op automotiveimport.nl.