Verschillende containers en het nut ervan

reefer container

Je ziet ze geheid vaak voorbij komen: containers. Sta je ook weleens stil bij hoeveel verschillende containers er zijn, wat de exacte verschillen zijn en waar ze voor dienen? Containers zijn diverser dan je denkt. Ze worden dagelijks gehuurd, gekocht en gebruikt door -meestal- bedrijven.

Reefer container

Een reefer container is een koelcontainer, waarvan het dus de bedoeling is dat de inhoud koeling nodig heeft. Denk dan aan levensmiddelen of tijdens een festival. De 6 meter lange reefer container is een populaire variant. De container biedt ca. 27 m³ gekoelde ruimte voor opslag en transport van goederen. De temperaturen kunnen worden ingesteld van -40 ° C tot +35 ° C, afhankelijk van het model van de reefer. Reefer containers zijn volledig geïsoleerd. De binnen oppervlakken zijn gemaakt van roestvrijstaal en aluminium, waardoor ze gemakkelijk schoon te maken zijn. De eerder genoemde 6 meter lange reefers kunnen gemakkelijk met vorkheftrucks of kranen worden verplaatst.

Zeecontainer

Bij een zeecontainer hebben de meeste mensen wel een idee wat het is. Het zijn containers die je vaak ziet op grote internationale vrachtschepen. Het handige van deze containers is dat er veel goederen in kwijt kunnen en dat vrachtwagens de containers gemakkelijk kunnen laden om de rest van de reis van de goederen te vervolgen op land. Deze, en vele andere, containers worden verkocht en verhuurd door KC Trading.

Open top containers

Open top containers zijn containers waarvan de bovenkant open kan. Het is niet dat deze containers altijd open zijn, zoals containers voor bouwafval, maar de mogelijkheid is er om de bovenkant te openen en te sluiten. DIt maakt de container erg bruikbaar om verschillende dingen in op te slaan en/of te vervoeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *