Het kan aan u voorbijgaan, of een maandelijkse irritatie zijn. De maandelijkse lasten. Veel mensen denken dat hun maandelijkse lasten al zo laag zijn als dat ze voor hun kunnen zijn, maar dat is eigenlijk niet waar. De wereld blijft ontwikkelen en er komen elke keer weer nieuwe bedrijven en supermarkten bij die uw producten voor goedkoper kunnen leveren. We snappen dat u niet elke dag de tijd heeft om als uw kosten te gaan vergelijken met andere aanbieders, maar het is wel handig om dit eens in het jaar te doen minimaal. Dit kan u namelijk heel veel geld schelen. Er zijn vaak ook abonnementen die u af kan zeggen waar u niet eens meer van wist dat u ze had (dit is mij vaak zat overkomen). Hieronder een aantal tips hoe u dit kunt aanpakken. 

Internet en tv vergelijken. 

Dit kan u ook veel geld in de maand schelen. Vergelijk internet met andere providers zodat u zeker weet dat u niet teveel betaald. Dit is natuurlijk iets wat veel mensen doen wanneer ze gaan kiezen voor een provider, maar het is handig om dit te blijven doen want elke keer komen er weer nieuwe aanbiedingen, providers en verbindingen op de markt. Dit kunt u natuurlijk ook doen voor de snelheid van uw internet wanneer u hier niet tevreden mee bent. 

Al uw afschriften doorgaan (afgelopen maand)

Soms worden er dingen van uw rekening afgeschreven waar u niet eens van afweet. het is ook logisch dat u dit niet dagelijks checkt, maar eens in de zoveel tijd is het wel handig om dit te doen. Zoals hierboven al beschreven is zijn er veel abonnementen die u waarschijnlijk bent vergeten en waar verloren geld naartoe gaat elke maand. Het is van belang dat deze abonnementen meteen op stop worden gezet. 

Boodschappen

Boodschappen is vaak een puntje van aandacht. Al denkt u dat dit niet een kostenpost is waar u op kunt minderen zonder heel overdreven op alle prijzen te letten is, dan heeft u het mis. Vaak kan alleen al een boodschappenlijstje bijhouden uw kosten verlagen. Dit komt doordat u meestal boodschappen gaat doen als u honger heeft (uit ervaring). Wanneer u dit doet, koopt u veel dingen waar u zin in heeft in plaats van wat u eigenlijk nodig heeft. Veel van deze dingen belanden in veel huishoudens ook vaak in de vuilnisbak. 

Deze drie dingen zijn natuurlijk niet het enige wat uw kosten kunnen doen verlagen. Er zijn nog veel meer dingen, maar dit kan al wel een beginnetje maken.