Ben je van plan om binnenkort met een aanhanger de weg op te gaan? Dan is er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Over het rijden met een aanhanger bestaan ook veel vragen. In dit artikel geef ik je een aantal tips waarmee je veilig de weg op kunt. Lees gauw verder!

Zorg voor goede aanhangerverlichting

Op de weg is het belangrijk dat je goed gezien wordt, zeker als je rijdt met een aanhanger omdat dit je extra kwetsbaar maakt. Zorg er daarom voor dat je over goede aanhangerverlichting beschikt. Je kunt daarbij bijvoorbeeld denken aan de juiste LED-verlichting en reflectoren. Op Trailerplus.nl vind je een uitgebreid assortiment met alles wat je nodig hebt om veilig met je aanhanger of trailer de weg op te kunnen.

Achteruit rijden met een aanhanger

Achteruit rijden met een aanhanger lijkt voor veel mensen best lastig. Dat komt onder andere omdat je de tegenovergestelde kant op moet sturen. Voordat je achteruit rijdt, is het slim te bedenken welke kant je op wilt sturen. Je draait het stuur naar links als je de aanhanger naar rechts wilt sturen en vice versa. Het is daarbij belangrijk om je omgeving ten alle tijde goed in de gaten te houden. Kijk dus goed in je spiegels en over je schouder. Daarnaast moet je er goed op letten dat de hoek tussen de auto en de aanhanger niet te groot wordt. Als dat wel zo is, kunnen de auto en de aanhanger elkaar namelijk raken en zo kan er schade ontstaan. Tenslotte: blijf vooral rustig. Het is niet erg als het allemaal wat langer duurt.

De maximale snelheid

Met een aanhanger ben je kwetsbaarder en zwaarder dan zonder aanhanger. De maximale snelheid waarmee je met een aanhanger mag rijden is afhankelijk van het gewicht van de aanhanger. Onder de 3500 kilo mag je op de snelweg maximaal 90 kilometer per uur rijden. Is het gewicht hoger dan 3500 kilo? Dan geldt een maximale snelheid 80 kilometer per uur. Deze snelheden gelden binnen Nederland, in het buitenland kunnen andere regels gelden. Informeer jezelf vooraf dus goed, mocht je van plan zijn om in het buitenland met een aanhanger te rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *