Toen ik nog naar school ging werkte ik bij een salesbureau. Na een half jaar bij het bedrijf te hebben gewerkt werd mij gevraagd of ik captain wilde worden. Zonder aarzelen heb ik toegestemd en vanaf dat moment was ik niet meer weg te slaan bij mijn werk. Het leuke van captain zijn (vond ik), waren de uitjes en trainingsweekenden.

Trainingsweekend in Leiden

Het bedrijf waar ik werkte had meerdere locaties door het hele land heen. Ik werkte in de vestiging van Alkmaar. Er was een trainingsweekend waarvan ik me specifiek twee dingen nog heel goed kan herinneren: de locatie en de dropping.

Eenmaal aangekomen op het station moesten we nog naar de locatie van overnachting. We hadden online een taxi Leiden Centraal besteld en die bracht ons naar het opgegeven adres. Niemand had ook maar een idee over op wat voor plek we terecht zouden komen, want ook dit verschilde elke keer weer. De reden dat ik me deze plek nog kan herinneren is omdat het echt een droom was! Wat een plek zeg!

We kwamen terecht in een kasteel, net buiten Leiderdorp! Alleen de omgeving al was echt een sprookje. We hadden al een idee over wat dit weekend zou brengen, dus met goede moed stapten alle Alkmaarse captains de taxi uit, op weg naar het avontuur.

GPS dropping

En avontuur hebben we gekregen. Zoals verwacht werden we de eerste nacht om 4 uur in de morgen gewekt om opgehaald te worden en ergens in the middle of nowhere gedropt te worden. Gelukkig was het in de zomer, wat inhield dat het niet al te koud was in de nacht en het al vroeg licht zou worden.

We werden met een groep van 7 man geblinddoekt achterin een busje gezet en hebben toen zo’n 30 minuten achterin in de auto gezeten. Zodra we weer uit mochten stappen bleek dat we ergens in het centrum van Leiden waren gedropt. Het enige wat we hadden waren coördinaten en een GPS transmitter om ons de weg te wijzen.

Na een goede 2 uur door de stad te hebben gedwaald kwamen we een taxibusje tegen. We hadden geen telefoons, geen portemonnee, helemaal niks. Iemand uit mijn groepje wilde de coördinaten invoeren op een telefoon. We hebben vervolgens de taxi aangehouden en ons verhaal verteld. Dit is het moment dat ik op het punt stond de meest beleefde taxichauffeur ooit te ontmoeten! Hij hoorde ons verhaal aan en na met z’n allen op hem in te hebben gepraat was hij overtuigd om ons zijn telefoon te laten gebruiken voor het invoeren van de coördinaten.

Het bleek dat we naar Schiphol moesten! We waren helemaal van slag. Dat was nog zo ver en het was al zo laat, we waren moe, hongerig en hadden helemaal niks bij ons. De beste taxichauffeur aarzelde geen seconde toen hij onze verslagen gezichten zag en zei "Kom, ik breng jullie. Stap maar lekker in deze taxi Leiden Schiphol". De hele groep heeft na afloop zijn dank betuigd aan deze man door een dans te verzinnen en deze midden op de taxistandplaats voor hem uit te voeren!

Het was echt een geweldige ervaring, maar ik zou het niet snel nog een keer doen! Hoe zou jij zo’n situatie aan hebben gepakt?