Momenteel gaan we allemaal even helemaal nergens naartoe. Nou ja, misschien even snel boodschappen doen of een frisse neus halen, maar verder zitten we voorlopig nog even binnen. Daar zou je misschien wel een beetje depri van kunnen worden, maar er is licht aan het eind van de tunnel: ooit zit die thuisquarantaine er weer op en kunnen we weer gaan en staan waar we willen. En dus is dit hét moment om je te gaan oriënteren op je volgende grote reis: wat denk je van een rondreis Vietnam? Vietnam is niet alleen een prachtig land met vriendelijke mensen en veel geschiedenis, maar je kunt er ook nog eens heerlijk eten en bijzondere dingen beleven. Genoeg om je op te verheugen dus!

Een rondreis Vietnam doe je niet in een weekje

Daar wil je ruim de tijd voor nemen. Want er is zoveel te zien en te beleven, daar wil je niet even snel langsrazen. Daar wil je echt van genieten en dat kan. Het is dan wel van belang dat je van te voren goed bepaalt wat je daar allemaal wilt gaan zien en beleven. Je kunt hierover heel veel informatie vinden op internet. Ook zijn er misschien vrienden die al eens een rondreis Vietnam hebben gemaakt: bellen en appen mag nog steeds, vraag ze het hemd van het lijf!

Lekker op reis naar een compleet andere wereld

Vietnam is totaal anders dan Nederland. Dat heeft natuurlijk te maken met het klimaat, maar ook met de geschiedenis van het land. Wie de film "Goodmorning Vietnam" heeft gezien weet dat er, nog niet eens zo heel erg lang geleden, een verschrikkelijke oorlog heeft gewoed. Deze oorlog heeft een enorm stempel gedrukt op het land. Maar er is meer dan alleen oorlog. Je ziet tijdens je rondreis Vietnam ook onderdelen van de cultuur daar die misschien vreemd op je overkomen. Zoals het gebruik van olifanten in de landbouw en natuurlijk de rijstvelden. Kijk, beleef en geniet!

Een rondreis door Vietnam kun je goed combineren met Cambodja

Als je dan toch aan de andere kant van de wereld bent… Cambodja en Vietnam liggen vlak bij elkaar en zijn in veel gevallen met elkaar te vergelijken, toch zijn er ook grote verschillen tussen deze twee landen. Door een rondreis te maken door beide landen zie je de overeenkomsten en verschillen van dichtbij. Nogmaals: neem er vooral de tijd voor, het is natuurlijk zonde als je bij thuiskomst het gevoel hebt dat je van alles hebt gemist!