gouweleeuw

Wanneer je ervoor kiest om iets te restaureren, dan kan dat maar heel goed zo zijn dat het beter is dan iets nieuw te kopen. Iets nieuw kopen kan een hele investering zijn. Denk bijvoorbeeld aan bedrijven die hun materieel en voertuigen restaureren, zodat ze deze weer een nieuw leven in kunnen blazen en er weer jarenlang mee vooruit kunnen. Gouweleeuw is een straal- en spuitbedrijf en zorgt ervoor dat bijvoorbeeld materiaal, wagenparken van transportbedrijven en voertuigen binnen de grond-, weg-, en waterbouw weer helemaal nieuw worden door middel van stralen en coaten.

Investering

Door de jaren heen zijn staalsoorten gevoelig voor roest, waardoor deze onbruikbaar kunnen worden. Hierdoor worden machines en voertuigen helaas vaak buiten werking verklaard. Wanneer je er als bedrijf voor kiest om materieel te laten restaureren, dan kies je er bewust voor om je huidige wagenpark, machines of stellingen niet nieuw aan te schaffen.

Dit allemaal nieuw aanschaffen is namelijk een grote investering en daardoor duurt het vaak jaren voordat het is terugverdiend. Door dit allemaal te laten restaureren, kun je ervoor zorgen dat je met je huidige materieel en wagenpark verder kunt en weer jaren gebruik van kunt maken. In veel gevallen kan het laten spuiten en stralen van dingen van staal of ijzer vele voordelen met zich meebrengen.

De juiste mensen

Als het gaat om restauratie van materieel, voertuigen, machines, etc. van staal, zul je dit professioneel willen laten aanpakken. Specialisten op het gebied van stralen en coaten kunnen wonderen verrichten. Als je eerst dacht dat het niet meer te redden valt, dan zul je je verbazen wat er allemaal mogelijk is. 

Een proces

Natuurlijk is het restaureren van voertuigen niet zo 1-2-3 gedaan. Hierom is het ook slim om dit hele proces door specialisten aan te laten pakken. Laat je daarom vooral adviseren door hen, zodat je zo snel mogelijk weer je materieel tot je beschikking hebt. Zij zullen het te restaureren materieel behandelen en opknappen. Dit begint vaak eerst met het stralen ervan. Hierdoor is het ijzer ontdaan van vuil en oneffenheden en vervolgens wordt het geverfd in spuit- of poedervorm. Deze laklaag heeft tevens een beschermende werking, waardoor de duurzaamheid van het object vergroot wordt.