Problemen met de planning en coördinatie van je transport? Zo los je het op! 

Als coördinator/planner in de transportbranche weet je als geen ander hoe belangrijk efficiëntie is. Als je onvoldoende overzicht hebt in de data rondom de ritten, afstanden en rijuren van je bestuurders en chauffeurs, kunnen er problemen ontstaan. Om nog maar niet te spreken over de hel die de rittenadministratie sluitend krijgen heet. Daarnaast hebben veel planners en coördinatoren in de transportindustrie problemen die voortkomen uit onvoldoende inzicht in het rijgedrag van hun bestuurders en de precieze aankomsttijd van een chauffeur bij de klant. Gelukkig zijn er diverse praktische tools op de markt die jou het hoognodige inzicht bieden om je werk nog beter te kunnen doen. 

1: Je rittenadministratie snel en efficiënt sluitend krijgen

Beheer je een groot wagenpark met veel voertuigen en chauffeurs? Dan kan het lastig zijn om de rittenregistratie goed op orde te houden en correct in te dienen bij de Belastingdienst. Wil je fouten voorkomen en de administratie efficiënter kunnen bijhouden? Er zijn gelukkig tools beschikbaar die deze activiteiten binnen je bedrijf een stuk gemakkelijker maken. Dit zijn tools zoals de Verison Connect digitale urenregistratie, met functies zoals:

 

2: Het correct inschatten en communiceren van levertijden

Merk je dat het erg lastig is om het juiste levermoment te communiceren aan je klanten, bijvoorbeeld doordat chauffeurs te maken krijgen met vertragingen of doordat je niet voldoende zicht hebt op de precieze locatie van het voertuig en/of de chauffeur? Dit probleem is gemakkelijk op te lossen als je beschikt over de juiste tools. Wist je al dat er software bestaat die je een live overzicht biedt van de locatie van je voertuigen en chauffeurs? Dit zijn bijvoorbeeld tools met de functie Asset Tracking.  Een Asset Tracking tool, biedt je de mogelijkheid om live inzicht te hebben in de locatie van je voertuigen en chauffeurs, zodat jij je klant kunt voorzien van de juiste informatie rondom het tijdstip van levering. 

 

3: Inefficiëntie van chauffeurs tijdig opmerken en chauffeurs actief coachen

Merk je dat chauffeurs pas na langdurige inefficiënte worden gecoacht en dat hierdoor de resultaten ongemerkt slechter zijn dan gewenst? Dan is een programma met de functie Waarschuwingen Rijgedrag de juiste tool voor jou! Met deze tool kun je instellen dat de chauffeur op een niet-invasieve manier gecoacht wordt wanneer hij of zij afwijkend rijgedrag vertoont. Hiermee help je chauffeurs hun werkzaamheden beter uit te voeren en verhoog je hun efficiëntie (en dus je bedrijfsresultaten).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *