trommelmotor

Zowel particulieren als zakelijke klanten kunnen geen genoeg krijgen van bestellen. Dag in en dag uit. Tegenwoordig gaat alles zo gemakkelijk en snel, dat het steeds normaler is om een bestelling zo snel mogelijk in huis te hebben. Dit gaat echter niet van een leien dakje. Hier zijn middelen voor nodig om de bestelling zo goed en snel mogelijk te verwerken.

Efficiëntie

Om een bestelproces of logistiek proces binnen een magazijn zo efficiënt en snel mogelijk te maken worden er tegenwoordig steeds meer middelen gebruikt die hierbij helpen. Denk dan aan orderpicksystemen, transportbanden, machines die dozen kunnen vouwen en de bestelling kunnen inpakken.

Transportband

Tijdens een bestelproces komt in de meeste gevallen een transportband voor. Bijvoorbeeld wanneer de bestelling is verzameld en deze naar de inpakafdeling moet worden vervoerd. Vooral in grote magazijnen worden dergelijke transportbanden gebruikt. Toch zie je ze steeds vaker in kleinere magazijnen, omdat het erg handig is en veel tijd scheelt. Mensen lopen elkaar van afdeling naar afdeling niet in de weg. Transportbanden zijn vaak meters lang en beschikken over een trommelmotor waarmee de band wordt aangedreven.

Orderpicksysteem

Een orderpicksysteem is een systeem waarmee gemakkelijk order kunnen worden verzameld middels een scanner en software. De reden van gebruik is voornamelijk het gemak, omdat alle relevante informatie direct beschikbaar is. Denk aan locatie van het product en informatie over het product. Met een orderpicksysteem weet de orderpicker dus exact waar het product in het magazijn verzameld kan worden en weet het systeem welk product uit de schappen gaat in verband met voorraadbeheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *