Meest populaire Duitse auto import merken en modellen


Ieder jaar weer importeren wij Nederlanders meer Duitse auto’s. Geen wonder Duitsland is het auto walhalla. Duitse auto’s zijn goedkoper (zelfs met BPM, BTW en invoerrechten) en daarbij ook nog eens luxer uitgevoerd. Je krijgt simpelweg meer auto voor je Euro bij de oosterburen. Maar welke auto’s kun je zoal importeren? Hieronder een overzicht en wat achtergrond.

Audi

Audi begon met de productie in 1909. Het huidige hoofdkantoor is gevestigd in Ingolstadt, Duitsland. Het bedrijf kreeg zijn naam, wat “luisteren” betekent in het Duits, van zijn oprichter, August Horch. In 1932 fuseerde Audi met Horch, Wanderer en DKW tot Auto Union UG. De vier gekoppelde ringen in het Audi-logo zijn afkomstig van deze vier bedrijven. In 1966 werd Audi onderdeel van de Duitse autogigant: de Volkswagen Group.

In de Verenigde Staten blijft Audi elk jaar populairder worden. Ze bieden een grote verscheidenheid aan voertuigen op de Amerikaanse markt. Sedans en sportbacks zijn onder andere de A3, A4, A5, A6, A7, A8, RS 3, RS 7, S3, S4, S5, S6, en S7.

Ze verkopen ook tal van crossovers en SUV’s, waaronder de Q3, Q5, Q7, Q8, en e-Tron. Wat betreft hun coupés en cabriolets, zijn ze bekend voor het creëren van sportieve, performance voertuigen, waaronder de TT en R8 met speciale uitvoeringen zoals de Panther Edition R8 gericht op Audi liefhebbers.

Tip: https://easyimport.nl/audi-importeren/ 

Mercedes-Benz

Mercedes-Benz bestaat al sinds 1926. De autofabrikant opereert vanuit Stuttgart, Duitsland en werd opgericht door Gottlieb Daimler die ook samenwerkte met Karl Benz. Sinds de oprichting heeft Mercedes-Benz de reputatie een fabrikant van luxe auto’s te zijn. Het logo van Mercedes-Benz is synoniem geworden met kwaliteit en is de belichaming van enkele van de beste auto’s in de industrie.

In de loop der jaren hebben ze talrijke soorten voertuigen geproduceerd, waaronder vrachtwagens, limousines, bestelwagens en bussen. In feite, de Mercedes-Benz 600 was een luxe voertuig dat werd een populaire limousine model dat werd geproduceerd van 1964 tot 1972.

Mercedes biedt een aantal unieke automodellen. Hun sedan line-up omvat de A, C, E, en S-Klasse, evenals de Maybach. Coupés omvatten ook enkele van de C-, E- en S-Klasse plus de AMG-GT. Hun SUV gamma is ook gegroeid en omvat nu de GLA, GLC, GLE, en GLS. Verschillende van hun voertuigen worden ook geproduceerd als cabriolet. Deze omvatten de C-Klasse, E-Klasse, AGT-GT, plus de SL Roadster.

BMW

BMW bestaat al sinds 1916 en heeft zijn hoofdkantoor in München, Beieren. Opgericht door Franz Josef Popp, staat BMW voor Bayerische Motoren Werke (Beierse Motor Fabrieken) en is vaak direct herkenbaar aan het iconische blauw-witte ronde logo.

Hun grootste successen door de jaren heen zijn gekomen op het gebied van rijeigenschappen, paardenkracht en prestaties, waardoor hun plaats op de lijst van beste Duitse automerken in de wereld is verstevigd.

Sinds de oprichting heeft BMW vele luxe personenauto’s, sportwagens en SUV’s uitgebracht. BMW USA biedt een grote verscheidenheid aan luxe voertuigen. Ze variëren van de X1-X7, 2-Series tot 8-Series, Z4, M Modellen, i3, i4, en i8.

Van comfortabele dagelijkse bestuurders tot gemodificeerde beesten voor circuitdagen, de verschillende iteraties van BMW’s line-up hebben een trouwe aanhang gevonden bij zowel casual bestuurders als motorsport enthousiastelingen over de hele wereld.

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/ 

Volkswagen

Volkswagen is een van de populairste Duitse automerken sinds 1937, toen Ferdinand Porsche het bedrijf oprichtte. Deze autogigant heeft momenteel zijn hoofdkantoor in Wolfsburg, Duitsland. In de loop der jaren heeft Volkswagen andere iconische merken overgenomen, zoals Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, Bugatti, Skoda en SEAT.

Hoewel niet zo flitsend of luxueus als sommige van de andere Duitse automerken, heeft Volkswagen een aantal bekende auto’s gemaakt, waaronder de Kever en de Vanagon. Ze hebben niet zo veel modellen als sommige van de andere Duitse automerken, maar kopers hebben nog steeds een fatsoenlijke selectie van betrouwbare voertuigen om uit te kiezen.

Volkwagen’s sedans omvatten de Arteon, Passat, Jetta, en Jetta GLI. Ze maken ook de Tiguan, Taos, en Atlas SUV-modellen; of als u op zoek bent naar een EV, check out de ID.4, winnaar van de 2021 Auto van het Jaar. Liefhebbers van hot hatch kunnen kiezen voor de Golf of de opgevoerde Golf GTI.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *