Het leasen van een auto wordt steeds populairder. Als u een auto koopt moet u immers een groot deel van uw saldo in één keer spenderen en ook financieren heeft de nodige nadelen. Naast de kosten van het kopen van een auto ontkomt u niet aan bijkomende kosten als wegenbelasting, onderhoud en keuringen. Bij leasen maakt u gebruik van een contract waarbij alles is inbegrepen behalve de brandstof. Zo rijdt u in een gloednieuwe auto met een vast maandbedrag en zonder extra kosten. Bedenk eens wat voor u de beste keuze is. Kopen of toch leasen?

Nieuwe auto

Nieuwe auto’s kosten handenvol geld. Wij kunnen ons voorstellen dat u zo’n bedrag niet zomaar in één keer wilt spenderen. Er zijn immers zoveel leuke andere dingen mee te doen. Waarom een nieuwe auto kopen en betalen of financieren als het zoveel overzichtelijker en vaak goedkoper kan door het sluiten van een leasecontract. Zelfs voor particulieren is leasen steeds meer in opkomst. Zowel bij benzine auto’s als elektrische auto’s is het overwegen van een leasecontract een goede optie. Nooit meer onverwachte garagekosten en indien nodig is vervangend vervoer zo geregeld.

Gebruikte auto

Gebruikte auto’s zijn weliswaar gewild en veelal een stuk goedkoper dan een gloednieuw exemplaar maar het blijft toch altijd een risico. U weet niet hoe de vorige eigenaar met de auto is omgegaan en of er eventueel al grote reparaties aan de orde zijn geweest. Leasen is ook mogelijk voor gebruikte wagens. Ook hier heeft u een overzichtelijk contract met vaste kosten per maand. Alleen de benzine is voor uw eigen rekening.

Elektrische auto leasen

Elektrisch rijden is bezig aan een grote opkomst. U rijdt milieuvriendelijker en stroom is een stuk goedkoper dan benzine. Een elektrische auto is in vergelijking met een benzine model echter weer een stuk duurder in aanschaf. Een elektrische auto leasen behoort gelukkig ook tot de mogelijkheden. Er is een keuze uit vele merken en modellen van kleine stadsauto tot ruime gezinswagen. U rijdt een gloednieuwe elektrische auto en betaald alleen de kosten voor het opladen van uw accu. Bovendien is het mogelijk om op het leasen van een elektrische auto een subsidie te ontvangen van de overheid omdat u bijdraagt aan een schoner milieu. Dit geldt zelfs, zij het in mindere mate, voor het leasen van een gebruikte elektrische auto. Elektrische auto’s zijn bovendien vaak voorzien van de allernieuwste innovaties en maken het rijden nog prettiger. Belangrijk als u vaak op weg bent voor langere tijd.

Waarom is leasen bijna altijd goedkoper 

Leasemaatschappijen kopen grotere partijen auto’s tegelijk in en zorgen voor een goede verzekering. Vele malen goedkoper dan u dit kan doen. Bovendien hebben zij goede onderhoudscontracten bij grote landelijke bedrijven. Ook als het contract is afgelopen kan een leasemaatschappij de auto veel beter verkopen dan dat u zelf de auto inruilt. Leasen is een zeer aantrekkelijke optie om te overwegen boven het kopen van een auto.