reefer container huren

Net als ieder ander product worden ook gekoelde producten getransporteerd. Deze producten worden door middel van koeltransport van A naar B gebracht. Deze vorm van transport is er voor producten die gekoeld moeten blijven om hun houdbaarheid optimaal te houden. Dit zijn voornamelijk producten die je in de koeling van een supermarkt vindt. Van bijvoorbeeld de groothandel naar de supermarkt of van leverancier naar de horeca: vlees, vis, groenten en zuivel moeten gekoeld blijven.

Middelen voor koeltransport

Voor verschillende producten zijn er ook verschillende middelen van transport. Het is afhankelijk van het product welk transportmiddel het meest efficiënt is. Voor het vervoeren van vlees of vis van en naar supermarkten of restaurants worden vaak speciaal ingerichte busjes ingezet met een ingebouwde koeling. Zo wordt alles koel gehouden en bederft het niet tijdens het transport. 

Naast speciaal ingerichte vrachtwagens of busjes, zijn er ook koelcontainers. Een reefer container huren wordt bijvoorbeeld gedaan om gekoelde dranken daadwerkelijk koel te houden tijdens festivals of evenementen. Het bedrijf KC Trading verhuurt deze containers. Met deze containers kan ook groente, fruit, zuivel, planten en medicijnen worden vervoerd.

Gekoeld transporteren

De meeste containers of vrachtwagens die aan koeltransport doen, beschikken over vervoer met koelelement. Bederfelijke producten worden op een veilige manier van A naar B gebracht. Wanneer gekoelde producten tijdens het transport niet gekoeld worden, dan kan dit invloed hebben op de houdbaarheid. Sommige producten kunnen worden hierdoor zelfs onbruikbaar.

Naast koeltransport bestaat er ook nog vriestransport. Dit valt doorgaans onder koeltransport, maar er is toch een verschil met koeltransport. Koeltransport is eigenlijk alleen voor gekoelde producten en vriestransport is voor producten die bevroren moeten blijven en dus ook zo getransporteerd moeten worden tot zo’n -20 graden celsius vaak.

Koelopslag

Niet alleen de transport van gekoelde producten door middel van een reefer container, koelcontainer of vrachtauto met koeling is noodzakelijk bij koeltransport, maar ook de opslag is belangrijk. Producten die voor langere tijd opgeslagen moeten worden of niet direct getransporteerd worden, dienen opgeslagen te worden. Dit kan natuurlijk ook niet zomaar, want dit moet koel opgeslagen worden. Er zijn bedrijven die zich specialiseren hierin of die dit combineren met hun dienst koeltransport. Een reefer container of koelcontainer is ook geschikt voor de opslag van gekoelde producten.