Waar de een er erg bekend mee is, is het voor de ander iets totaal nieuws om aan te horen. Een systeem dat jouw werkzaamheden automatiseert en verbeterd, om jouw bedrijf te kunnen laten groeien. Een SAP Implementatie is een doorvoering van een geautomatiseerde computersoftware binnen jouw bedrijf, die over diverse voordelen beschikt. In dit blog vertellen we je hoe je als bedrijf verschillende processen binnen jouw bedrijf ondersteuning kan bieden, door middel van een SAP implementatie. Wat is een SAP implementatie nu precies en wat kan SAP voor jou betekenen? We nemen je er graag in mee!

Wat biedt een SAP Business One implementatie?

Wanneer je beschikt over een goedlopend en groeiend bedrijf, zijn er verschillende bedrijfsprocessen waar je als ondernemer over na moet denken en wat de aandacht nodig heeft. Zo ligt de focus bij veel bedrijven om nieuwe klanten binnen te halen, maar is het ook verstandig om te kijken naar hoe het er binnen een bedrijf voor staat. Zo dien je jezelf te verdiepen in voorraadbeheer, financiële administratie en zijn er nog veel meer bedrijfsprocessen die eerst stabiel zouden moeten staan, om vervolgens te gaan uitbreiden.

Met een SAP implementatie kun je deze processen echter versnellen en misschien wel verbeteren. Een SAP implementatie is een geautomatiseerde computersoftware die verschillende bedrijfsprocessen ondersteunt en misschien wel kan vervangen. Een SAP implementatie kan zichzelf zelfs opdelen in kleinere processen, waardoor je als bedrijf over één grote database en bron van informatie beschikt.

Een SAP implementatie ideaal voor jouw bedrijf?

Met een SAP implementatie kun je als bedrijf een enorme slag slaan. Zo kun je bijvoorbeeld overstappen van verschillende bronnen van informatie, naar één database. Gegevens van klanten zul je maar één keer in hoeven te voeren, waarna deze gegevens veilig gewaarborgd zullen blijven. 

Het grootste voordeel is dat SAP implementatie vooral erg geschikt is voor productiebedrijven. De afdelingen van deze bedrijven kunnen over de informatie beschikken die in de database staat, om vervolgens duidelijke afspraken met elkaar te kunnen maken. Met een SAP implementatie kun je dus niet alleen een specifiek bedrijfsproces verbeteren, maar biedt de software ook innovatie voor je bedrijf. Zo zou SAP Business one kunnen zorgen voor een efficiëntere manier van werken of kunnen leiden tot een betere samenwerking binnen bepaalde afdelingen.

Stel jezelf dus goed de vraag of een SAP implementatie iets voor jou is. Het biedt je zekerheid, een efficiëntere manier van werken en zorgt dit uiteindelijk voor een betere samenwerking in het gehele bedrijf!