Hoe behaal ik mijn chauffeursdiploma?

Ben jij nou in bezit van een chauffeursdiploma en ben je aan het overwegen om een taxi te kopen of toch een taxi leasen. Als taxichauffeur is een taxi kopen vaak een goede optie. Maar vaak is dat ook de duurste optie en al helemaal voor beginnende taxichauffeurs. Veel mensen kiezen er toch voor om een taxi te kopen omdat ze dan hopen dat ze het geld terug verdienen. Als je een taxi koopt zou je die zelf moeten onderhouden en alles zelf moeten betalen. Dat is heel anders als je er voor kiest om een taxi te gaan lease.

Een taxi leasen is heel voordelig je betaald het onderhoud niet zelf en ook als er iets mis is met de auto zorgt het leasebedrijf dat het opgelost wordt. Een ander voordeel van een taxi leasen is dat je weet wat de geschiedenis van de auto is want jij bent de eerste eigenaar van de auto. 

taxi leasen

Lease of huren

Een taxi leasen of juist huren wat is slimmer om te doen? Als je nou een taxi wilt gaan huren leen je als ware iemands anders eigendom dus de taxi is niet van jezelf. Maar hetzelfde geldt ook voor als je een taxi wilt gaan lease. Als je een taxi wilt gaan lease heb je een duidelijk overzicht wat je maandelijks moet betalen. Bij het lease van een auto betaal je ook bijtelling dat betekent dat je de auto zakelijk, maar ook privé kunt gaan gebruiken. Je hebt aan het einde van je contract meestal ook de optie om de resterende te betalen van je auto dan kan je hem goedkoper overnemen een voordeel daar aan je weet dat er geen gekke dingen mee zijn gebeurd en de auto het nog goed doet. Als je een taxi huurt is dat meestal voor een kortere periode en betaal je vaak achteraf.

Dagelijks gebruik

Als je dagelijks gebruik gaan maken van de auto en ook voor een langere tijd is het dus veel slimmer om een leasecontract af te sluiten in de plaats van dat je een auto gaat huren. taxi leasen is nog vrij eenvoudig alleen moet je wel kunnen aantonen dat je het maandbedrag ook echt elke maand kan betalen. Als je dat niet kan laten zien of niet kan betalen is lease al geen optie meer voor jou.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *