checklist auto kopen

Het kopen van een tweedehands auto is vaak spannend, omdat je wel waar voor je geld wilt krijgen. Hieronder vind je een onze checklist auto kopen, waarmee je hopelijk de beginnersfouten niet zal maken.

checklist auto kopen

Het doen van goede vooronderzoek is de sleutel. Het aanbod is gigantisch – met name dat vanuit Duitsland. Ga niet meteen voor de eerste de beste, maar probeer vooral kritisch te blijven. Zet voor jezelf op een rij waarin de auto moet zijn voorzien en welke modellen hieraan voldoen. Zodra je dit voor jezelf helder hebt, kan je kijken naar de beschikbare occasions op de markt. Let hierbij goed op het bouwjaar en de kilometerstand. Heb je je keuze gemaakt? Controleer dan de verkoper. Autobedrijven die aangesloten zijn bij de BOVAG bieden meer zekerheid op het gebied van garantie en service. Hierdoor zijn de auto’s vaak wel prijziger dan bij handelaren die dit niet aanbieden. Middels het kenteken in te voeren op het internet kom je achter allerlei beschikbare gegevens over bijvoorbeeld de datum van de laatste APK en of de auto wel of niet gestolen is.

Op het moment van kopen is het handig om de identiteit van de koper te controleren. Heb je echt diegene voor je met wie je de afspraak hebt gemaakt? Op het kentekenbewijs staat het voertuigidentificatienummer, komt deze overeen met wat er op de motorkap of vooruit staat? Wat ook vaak voorkomt is dat er gesjoemeld wordt met de kilometerstand. Let hier dus goed op. Dit kun je doen via de Nationale Autopas. Op het moment dat de verkoper dit niet heeft, kunnen er al alarmbellen bij je afgaan. Het onderhoudsboekje inkijken is ook niet geheel onverstandig. Als de verkoper deze netjes heeft bijgehouden en afgestempeld is, is een goed teken en kan je ervan uitgaan dat de auto goed onderhouden is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *