Het is 2020 en iedereen is zich super bewust aan het worden van de voetafdruk die de mensheid achterlaat op moeder natuur. Het bewust worden hiervan is natuurlijk pas de eerste stap in de goede richting. In 2020 wordt het als je aan mij vraagt tijd voor de volgende stap. En dat is de stap van aanpassen. Tijd om dingen te ondernemen die ervoor zorgen dat onze voetafdruk minder zichtbaar wordt. Dit kun je natuurlijk op heel veel verschillende manieren doen. Zo kun je kiezen om zonnepanelen te laten installeren op je huis, de verwarming een paar graden lager zetten, minder producten met plastic kopen, je transporteren via elektrische voertuigen en natuurlijk ook minder vlees kopen. In dit artikel vertel ik waarom 2020 het jaar is van de elektrische fiets. 

Waarom is een elektrische fiets goed voor het milieu?

Met een elektrische fiets kun je in een korte tijd een grote afstand afleggen. Ook het verplaatsen op de elektrische fiets kost je weinig energie. De ronddraaiende beweging die je maakt met je benen kost weinig spierinspanning, maar zorgt er wel voor dat je spieren lekker soepel blijven. Aangezien je met de elektrische fiets in een korte tijd een grote afstand kunt afleggen zorgt dit ervoor dat een elektrische fiets een goede vervangers is voor een auto en een scooter. De auto en de scooter worden natuurlijk aangedreven door een brandstof die schadelijk is voor het milieu. Het fabriceren van een accu voor een elektrische fiets is vele malen minder schadelijk dan de uitstoot van een auto of een scooter. Ook het fabriceren van een accu voor een elektrische auto heeft een grotere impact op het milieu dan het fabriceren van een een accu voor een elektrische fiets. 

Waarom 2020 het jaar dan de elektrische fiets wordt

Zoals in de intro van dit bericht staat krijgen steeds meer mensen besef van hun impact op het milieu. Nu merk je dat de eerste maanden van 2020 mensen ook steeds meer gaan handelen hiernaar. Als al deze handelingen het gehele jaar blijven doorvoeren rijdt niemand meer op scooters, maar iedereen op de normale fiets of op de elektrische fiets. Ook de nieuwe wet- en regelgeving in de grote steden zoals in Amsterdam waar scooters niet meer op het fietspad mogen hebben hier impact op. 

Waar koop je een elektrische fiets?

Een elektrische fiets kopen doe je zowel in een normale winkel kopen als online. Wil je eerst een proefritje maken op een elektrische fiets, dan raad ik je aan om langs een winkel te gaan. Online wordt zo proefritje natuurlijk een stuk moeilijker. Mocht je aan een proefrit geen behoefte hebben raad ik je aan om online een elektrische fiets te kopen. Dit is vele male makkelijker.