Het delen en huren van auto’s in Den Haag

In steden als Den Haag kun je op een hoop momenten eigenlijk vrij weinig met je eigen auto. Zeker als jongere, met waarschijnlijk nog een wat minder hoog inkomen, is het vaak niet aantrekkelijk om je eigen auto aan te schaffen. Het kopen van een auto is een grote investering en ook het onderhouden ervan kost vaak een hoop geld. Bovendien kun je in steden als Den Haag vaak eigenlijk nergens snel komen en betaal je een hoop geld aan het parkeren van je auto. Een hoop nadelen dus, maar wat zijn nu eigenlijk je andere opties?

 

Het gebruiken van andere vervoersmiddelen

Als je ervoor kiest om geen eigen auto te kopen, kun je natuurlijk altijd nog gebruik maken van ander vervoer. Zeker als je in de stad bent kan het een stuk aantrekkelijker en sneller zijn om hiervoor te kiezen. Je kunt met een fiets of scooter vaak binnendoor en andere wegen pakken. Ook met het openbaar vervoer kun je op een hoop plekken vrij snel komen. Deze situaties zijn echter vaak voornamelijk weggelegd voor kortere afstanden of bestemmingen die dicht bij het openbaar vervoer zijn. Als je ergens heen moet waar dit het geval is dan is het misschien toch handiger om een auto tot je beschikking te hebben. Gelukkig kan dit tegenwoordig ook zonder zelf een auto te kopen.

 

Het gebruiken van een deel- of huurauto

De afgelopen jaren wordt het steeds drukker op de weg. Er zijn een hoop inwoners bijgekomen de afgelopen decennia en mensen hebben steeds meer auto’s voor de deur staan. Om deze drukte en grote uitstoot tegen te gaan zijn er nu steeds meer deelauto’s en huurauto’s waar je gebruik van kunt maken. Door gebruik te maken van een deelauto Den Haag hoef je zelf geen enorme investering te doen en kun je alsnog gebruik maken van een auto. 

Door van tevoren aan te geven wanneer je de auto nodig hebt, kun je eenvoudig een auto vinden die tot je beschikking is. Er zijn in 2020 al meer dan 64000 deelauto’s waar je gebruik van kunt maken. Zeker in steden als Den Haag zijn er eigenlijk altijd wel auto’s te vinden die niet worden gebruikt. Waar het in dorpjes zo kan zijn dat er iemand relatief ver weg pas een auto heeft die deze persoon niet nodig is, is dit in Den Haag eigenlijk niet mogelijk. Ook kun je ervoor kiezen om aan auto huur te doen. Dit is als je weinig met de auto gaat een stuk goedkoper dan het betalen van een verzekering en wegenbelasting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *