Wanneer u een zzp’er bent met bijvoorbeeld een aannemingsbedrijf kan het zeer aantrekkelijk zijn om een elektrische bedrijfswagen te leasen. Ten eerste bent u, wanneer u een auto least, niet in één keer een groot bedrag kwijt aan aanschafkosten en ten tweede rijdt u altijd in een nieuwe auto. Vooral kleine aannemers die vaak klussen hebben in de steden kunnen te maken krijgen met emissieloze zones in de stad. zones waar je met een bepaald soort benzine of diesel voertuig niet meer mag rijden. Wanneer u elektrisch rijdt en dus denkt aan het milieu kan dit ook zeker de naam van uw bedrijf verrijken.

Leasen elektrische bedrijfsauto

U kunt kiezen uit diverse leasecontracten. Private lease of zakelijke lease. Bij zakelijke lease is dan nog de keuze te maken uit operational lease of financial lease. Private lease kan zeer interessant zijn voor beginnende zzp’ers. Bij private lease betaalt u een vast bedrag per maand en daarnaast alleen de kosten  voor elektrische auto opladen. Alle andere kosten als wegenbelasting, verzekering onderhoud en reparatie en afschrijving zitten verrekend in het maandbedrag. Het verschil in operational lease of financial lease zit m vooral in wie de eigenaar van de auto is. Bij financial lease koopt u de auto op afbetaling. De auto is juridisch gezien eigendom van de kredietverstrekker ( de bank ) maar komt wel voor op de balans van uw bedrijf. Voordelen van financial lease kunnen zijn dat u niet in één keer een groot bedrag uitgeeft voor de auto en daarnaast kiest u zelf de hoogte en de looptijd van het leasecontract. 

Operational lease

Bij operational lease blijft de auto eigendom van de leasemaatschappij. Net als bij private lease betaald u dan een vast bedrag per maand waarin alles is inbegrepen behalve de kosten voor het laden. Netto operational lease is een vorm waarbij u bepaalde services zelf kunt kiezen. Deze vorm van lease zal iets goedkoper zijn dan operational lease. Op uw balans komt de leaseauto niet voor. Deze is immers niet uw eigendom. Hierdoor behoudt u meer financieringsruimte voor uw bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *