Voor kinderen is steppen een uitermate gezonde bezigheid. Het houdt ze in beweging. Het is een veilige en laagdrempelige manier om aan hun evenwicht en zelfvertrouwen te werken. En het is een mooie manier om samen met vriendjes en vriendinnetjes de wereld te verkennen.

Ben jij van plan een kinderstep aan te schaffen, maar weet je niet goed welke de beste keuze is? Hieronder zetten we een aantal opties voor je op een rijtje, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken.

1. Gewone kinderstep

Allereerst is er natuurlijk de gewone, oude vertrouwde, kinderstep. Grote kans dat je er vroeger zelf op rond hebt gereden. Gewoon de klassieke plank met twee wielen en een stuur, meestal met een rem aan de achterkant van de plank.

Wat ons betreft is dit nog steeds de beste keuze. Dit type step doet wat hij moet doen: een goed vervoermiddel zijn. Ideaal voor bijvoorbeeld naar school, of om mee te nemen op vakantie. Let wel op hoe makkelijk de step is in te klappen en wat het totale gewicht is.

2. Space scooter

Dit is een speciaal soort step dat momenteel erg populair is. In plaats van met één voet op de plank te staan en met de andere af te zetten, zoals bij een gewone step, blijft de rijder hier met beide voeten op de plank staan.

Je beweegt de space scooter voort door met je voeten een op-en-neer pompende beweging te maken. Daarbij kun je een behoorlijke snelheid ontwikkelen. Leuk dus voor wedstrijdjes, of om gewoon lekker mee rond te scheuren,

3. Stuntstep

Voor de kleine waaghalzen. Een stuntstep is zo gebouwd dat je er beter trucs en stunts (vandaar die naam he) mee kunt doen. De step is veel compacter, waardoor het evenwichtspunt lager ligt en je gemakkelijker scherpe bochten kunt maken.

Houd er wel rekening mee dat je daardoor ook meer voorovergebogen staat op zo’n step en dus minder comfortabel stept.

4. Elektrische step

Tot slot nog een type dat snel aan populariteit wint: de elektrische step. Hoewel je hiermee natuurlijk het voordeel van beweging kwijt bent, is het nog steeds een goede manier om aan evenwicht en zelfvertrouwen te werken. Houd er wel rekening mee dat elektrische steps officieel niet toegestaan zijn op de openbare weg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *