volvo xc70 occasion

Autorijden is belangrijk voor mij. Ik doe het graag en vaak. Voor mijn werk rijd ik vele kilometers door de hele Benelux. Privé mag ik graag off-road rijden, met een vierwiel aangedreven voertuig op een spannend parcours en met leuke uitdagingen. Ik vind het fantastisch als mijn stuurkunst en behendigheid op de proef worden gesteld. Opperste concentratie is nodig om de wagen over hellingen en door modderige kuilen te manoeuvreren. Dat is nou waar ík een kick van krijg!

Off-road reizen

Off-road rijden kan natuurlijk niet zomaar overal. Er zijn speciale terreinen waar je dit kunt doen. Ik ben aangesloten bij een club van 4×4 off-road rijders. In Europa heb je meerdere 4×4 terreinen. Ook bestaan er verschillende organisaties in Nederland die 4×4 reizen aanbieden. Het gaat dan voornamelijk om begeleide reizen naar het buitenland. Soms wordt daar ook een 4×4 rijcursus bij aangeboden. Ik heb al een paar keer deelgenomen aan zo’n reis. Je trekt dan met een 4WD door ongerepte gebieden. Er is altijd een gids bij. Zulke reizen bieden zowel het avontuur van het autorijden, als de gezelligheid en veiligheid van het reizen in een groep. Vorig jaar maakte ik zo’n reis door Marokko, dat was een Fly&Drive inclusief huurauto. In de Sahara moesten we zandduinen overwinnen en pistes rijden. Elke ochtend voor vertrek werden de lastige trajecten besproken die we zouden tegenkomen op die dag. Het is geen rally, en er wordt verwacht dat iedereen met verstand rijdt. We doorkruisten enorme ongerepte gebieden waarin we echt op onszelf waren aangewezen. Ik vond het geweldig!

Mijn eigen 4×4

Het was een grote wens van mij om ooit zelf een 4X4 te bezitten. Onlangs heb ik een volvo xc70 occasion aangeschaft: een ware off-road ridder! Een robuuste 4WD met stevige bumpers, 20 centimeter bodemvrijheid en een ‘mud plate’ die de motor beschermt tegen opspatten van modder en vocht. Deze terreinwagen doet het buitengewoon goed, zowel op ruw terrein als op glad asfalt. Dit voorjaar staat er weer een avontuurlijke reis op het programma: Andorra en de Catalaanse Pyreneeën. Dit keer rijd ik met mijn eigen Volvo. We rijden dan over 4×4 tracks die ons hoog door de bergen voeren. We gaan diverse natuurreservaten aandoen en ook het nationale park Alt Pirineu. Via oude smokkelpaden rijden we richting Andorra. Onderweg komen we langs allerlei kleine bergdorpjes. Overnachten doen we op eenvoudige campings: een mens heeft tenslotte echt niet veel nodig. Er reist altijd een back-up voertuig mee voor eventuele technische ondersteuning. De reisorganisatie draagt zorg voor de nodige EHBO-spullen en gereedschap. Ik kijk er zo naar uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *