Er zijn prachtige lichtmetalen volkswagen velgen te verkrijgen. Ondanks al die pracht rijdt menig VW op stalen velgen. Terwijl met lichtmetalen velgen een volkswagen zo mooi te stylen is naar jouw persoonlijke smaak. Velgen maken immers de auto, wat al een mooi model heeft en de carrosserie in de goede kleur, tot een mooi geheel. Lichtmetalen velgen onder een volkswagen heeft meer voordelen dan enkel mooi, later in deze tekst een uitleg. Ook in deze tekst een korte uitleg over het belang van goede montage van velg en band aan de auto. Het einddoel is dat je met een ronduit mooie volkswagen veilig de weg op kan.

Lichtmetaal is sterker dan je denkt

De lichtmetalen volkswagen velgen hebben precies dezelfde diameter. Anders dan met stalen velgen waar altijd wel een verschil is in omvang. Toch rijden er nog steeds volkswagens rond met stalen velgen, en dan gaat het vooral om het winterseizoen. De winterbanden zitten rond stalen velgen, in het najaar de lichtmetalen wielen met band eraf en de stalen velg met de winterband erop. Omdat lichtmetalen velgen een oppervlakte behandeling hebben ondergaan zijn die bestand tegen pekel. Je kan dus ook in de winter met stijlvolle lichtmetalen velgen onder de volkswagen rijden. Het is zelfs beter, de diameter is gelijk, lichtmetaal is sterker dan je denkt.

Banden en velgen monteren is vakwerk

Bij een degelijke VW horen degelijke velgen en banden. Deze zijn pas echt degelijk als die op de juiste manier gemonteerd zijn. Als je de juiste volkswagen velgen gevonden hebt, komen de goede banden. Zelf banden kiezen uit een rek vol autobanden zal niet werken, dus laat je hierin adviseren. Dan moet de band rond de velg komen. Daarna komt het balanceren. Dit is belangrijk om trillingen te voorkomen. Zodra de volkswagen op de vier wielen staan is het nog niet klaar, want dan komt het uitlijnen. Uitlijnen is belangrijk om onnodige slijtage te voorkomen. Daarna kun je veilig de weg op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *