BPM aangifte tips bij auto import

Steeds meer Nederlanders verkiezen voor auto importeren boven aanschaffen bij de dealer in eigen land.  Met name auto importeren Duitsland is populair. En niet zo gek, dit is natuurlijk het auto walhalla pur sang. VW natuurlijk maar ook, Audi, Mercedes, BMW, Volkswagen, need I say more? De prijzen liggen er lager. En de auto’s zijn daarbij ook nog eens luxer uitgevoerd doorgaans.

Om die reden nemen steeds meer Nederlanders het heft in eigen handen. Een auto vinden op sites zoals AutoScout24.de, en aanschaffen is geen hogere wiskunde. Je auto is in Nederland en door het RDW gekeurd. Eindelijk kun jij dan aangifte doen om die felbegeerde Nederlandse kentekenplaten te krijgen, zodat je met je auto in Nederland kunt rijden. Fluitje van een cent toch? Echter niets is minder waar, want de Belastingdienst wil dat je twee ingewikkelde BPM formulieren voor hen invult. BPM formulieren 13 en 14 kunnen voor een daadwerkelijke nachtmerrie zorgen. Hoe los je dit probleem op en wat moet je weten over de BPM aangifte?

Wat je moet doen als je de BPM aangifte niet snapt

Als je BPM aangifte gaat doen bij de Belastingdienst dan moet je daarvoor twee formulieren invullen, namelijk het document BPM aangifte en het document BPM berekening. Lastige formulieren om in te vullen. Waar moet je allemaal op letten?

Uitgelicht: https://easyimport.nl/auto-importeren-duitsland/ 

Zorg dat je het formulier BPM aangifte bij de hand hebt

Als jij je auto bij het RDW hebt laten keuren, dan krijg je daar het formulier ten behoeve van BPM aangifte. Let erop dat je dit formulier ook daadwerkelijk krijgt, want zonder dit formulier kun je geen BPM aangifte doen.

Zorg dat je de complete lijst met opties van je auto hebt

De Belastingdienst wil alles weten over je auto. Zo willen ze precies weten met welke opties jouw auto vanuit de fabriek geleverd is. Vergeet geen ene optie te vermelden en hanteer ook de juiste prijs, want anders heb je alleen jezelf er maar mee. Je zit natuurlijk niet te wachten op een forse naheffing.

Wekelijks krijgen mensen een naheffing, omdat er een verkeerde BPM aangifte is gedaan. En je bent hier eigenlijk zelf verantwoordelijk voor.

Tip: https://easyimport.nl/bpm-berekenen-aangifte/ 

Zoek de CO2 uitstoot die bij jouw auto hoort op

Is je auto gemaakt na 2008 dan moet je de CO2 uitstoot van je auto opgeven. Maar zorg ervoor dat je de juiste CO2 uitstoot opgeeft. De CO2 uitstoot uit de Nederlandse brochure is niet genoeg, want die kan heel anders zijn dan die van jouw auto.

En hier gaat het vaak mis. 85 % van de Nederlanders gebruiken de verkeerde CO2 uitstoot, omdat ze deze uit de Nederlandse brochure halen of van de website van het automerk en zelfs uit de Autoweek.

Niet doen, want de Belastingdienst is er alleen maar blij mee, want dit is een goudmijn voor hen.

Om het juist te doen moet je de gecombineerde CO2 uitstoot hebben. Deze kun je vinden op het kentekenbewijs onder het kopje V.7. Ook kun je de gecombineerde CO2 uitstoot terugvinden op het CVO bewijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *